Καλωσορίσατε στο Helicon!

admin
Site Admin
Posts: 1027
Joined: Thu Jul 23, 2015 5:17 pm

Καλωσορίσατε στο Helicon!

Postby admin » Sun Oct 11, 2015 3:16 pm

ΑΥΤΗ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΠΛΕΟΝ- ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ ΕΚ ΝΕΟΥ

Καλωσορίσατε στο Helicon!

Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε κυρίως για να φιλοξενήσει τους στίχους και τη μουσική μου και ορισμένες από τις εργασίες των συνεργατών μου, καθώς επίσης και άλλη ποίηση, μουσική και ακαδημαϊκές εργασίες από διαφορετικές παραδόσεις, σε όποια ψηφιακή μορφή είμαι σε θέση να τις παρουσιάσω.
Όλα τα έργα ζώντων καλλιτεχνών και λογίων, και αυτά των καλλιτεχνών ή λογίων οι οποίοι δεν βρίσκονται στη ζωή για διάστημα μικρότερο των εβδομήντα χρόνων, είναι κάτω από προστασία για πνευματικά δικαιώματα, όπως περιγράφεται στους όρους αυτής της σελίδας.
Όλα τα άλλα έργα που ανήκουν σε διαφορετικές παγκόσμιες παραδόσεις είναι απαλλαγμένα από δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και οι σχετικές σελίδες του περιεχομένου σας προσκαλούν να κατεβάζετε, να εκτυπώνετε, να εκτελείτε και να διανέμετε ελεύθερα αυτό το περιεχόμενο.

Η σελίδα αυτή είναι προορισμένη επίσης να συμπεριλάβει αρκετό περιεχόμενο ενηλίκων (σύμφωνα με το ποιητικό περιεχόμενο), το οποίο είναι ακατάλληλο για άτομα νεαρής ηλικίας. Στις περιπτώσεις αυτές, μία προειδοποίηση θα εμφανίζεται για το σκοπό αυτό, αφήνοντας το άνοιγμα της σχετικής σελίδας στη διακριτική ευχέρεια του χρήστη.

Μπορείτε να γίνετε μέλος αυτής της ιστοσελίδας και να δημιουργήσετε το δικό σας λογαριασμό συμφωνώντας με τους όρους και παρέχοντας το email σας. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να σχολιάσετε και να αφήσετε την κριτική σας για το περιεχόμενο και επίσης να αρχίσετε τα δικά σας θέματα στην ενότητα "Γωνιά των Μελών", να κάνετε αιτήσεις για διάφορα μουσικά κομμάτια σε μορφή pdf, xml ή μορφή MIDI, να επιλύσετε τεχνικά ερωτήματα και γενικά να συμβάλλετε στην σελίδα και να απολαύσετε τη συμμετοχή σας.

Τα έργα υπό προστασία πνευματικής ιδιοκτησίας παρουσιάζονται σε αυστηρή χρονολογική σειρά και συνδέονται μεταξύ τους μέσω των διαφόρων υποκατηγοριών ή μέσω του Γενικού Δείκτη Περιεχομένου με ενεργές υπερσυνδέσεις. Στις περιπτώσεις όπου ένα ποίημα είναι γραμμένο αρχικά στα ελληνικά μια αγγλική μετάφραση ακολουθεί αμέσως μετά στην ίδια σελίδα, αλλά οι μεταφράσεις δεν προσποιούνται ότι είναι λογοτεχνικές ή καλλιτεχνικές με οποιαδήποτε έννοια και παρέχονται μόνο ως μια προσπάθεια να συλλάβει το νόημα των λέξεων. Τέτοιες μεταφράσεις δίνονται κυρίως για τους στίχους που ανήκουν σε δύο κύριους τομείς εργασίας: "ΘΕΩΡΙΑ" Χ "" και "ΛΕΜΟΝΙΑ ΑΝΑΠΟΔΑ ΕΝΤΕΛΤΡΑΟΥΝΤ", αλλά και από κάποιες παλαιότερες και μικρότερες περιοχές. Ποιήματα που γράφτηκαν αρχικά στην αγγλική γλώσσα δεν δίνονται σε ελληνική μετάφραση προς το παρόν.

Θα κάνω πάντα μια προσπάθεια να κρατηθεί αυτή η σελίδα δίγλωσση, δηλαδή τα στοιχεία θα παρουσιάζονται στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, στο μέτρο που αυτό είναι δυνατό, αλλά η αγγλική γλώσσα είναι μάλλον κυριαρχική σ' αυτήν τη σελίδα με τον τρόπο που τα πράγματα υφίστανται στην παρούσα κατάσταση.

Το απαλλαγμένο από πνευματικά δικαιώματα περιεχόμενο από διαφορετικές παραδόσεις παρουσιάζεται σε διάφορες κλάσεις και κατηγορίες, όπως Κύριο Ρεύμα, Ρεμπέτικο,Συγκεκριμένου Οργάνου, Ακαδημαϊκό, κλπ, κλπ, και διασυνδέεται με παρόμοιο τρόπο όπως περιγράφεται παραπάνω.

Νέες κατηγορίες και υποκατηγορίες θα δημιουργούνται και για τις δύο ανωτέρω περιπτώσεις, όπως και όταν η ανάγκη για αποστολή νέου υλικού προκύπτει.

Όλα τα μουσικά έργα παρουσιάζονται σε διάφορες μορφές αρχείων:
PDF για ανάγνωση / εκτύπωση παρτιτούρας.
MP3 για ακρόαση της midi απόδοσής του (συνήθως από τεχνολογία Sibelius 6).
XML για τη μεταφορά της μουσικής μεταξύ των διαφόρων sequencers και DAWs.
Ένας συνδυασμός του MP3 και XML για να ακούτε / βλέπετε μία παρτιτούρα σε κίνηση (υπάρχουν κάποια μουσικά προβλήματα που εμπλέκονται εδώ λόγω των περιορισμών του XML πρωτοκόλλου , αλλά γενικά λειτουργεί καλά).

Αν υπάρχει μια πραγματική ηχογράφηση (από ανθρώπινους εκτελεστές :) ) για ένα κομμάτι σε μορφή MP3 ή MP4, ένα πρόσθετο αρχείο ή μία σύνδεση στο YouTube (όταν υπάρχει βίντεο) περιλαμβάνεται στην σελίδα του σχετικού κομματιού, αλλά αυτές είναι πολύ λίγες και στο μεταξύ προς το παρόν.

Απολαύστε την περιήγηση ή συμμετοχή σας. Ευχαριστούμε για την επίσκεψη!

Διαχειριστής

Return to “SITE MAP (start here) - ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΣΕΛΙΔΑΣ (αρχίστε εδώ)”
  Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron